جستجو کردن

جعبه آتشنشانی

جعبه آتشنشانی
آنچه در این مقاله مطالعه میکنید ...

جعبه آتشنشانی چیست؟ چه کاربردهایی دارد؟ جعبه آتشنشانی کجای ساختمان بهتر است که نصب شود؟اگر ساختمانی ساخته اید که ایمنی اش برایتان مهم است و می خواهید یک جعبه آتشنشانی برای آن تهیه کنید، خواندن این مقاله از وبسایت ساختمان من را به شما پیشنهاد می کنیم.

ضرورت خرید جعبه آتشنشانی

همانطور که می دانیم کشور ایران، کشوری است که به دلیل ویژگی های جغرافیایی و زمین شناختی، زیاد در معرض بلایای طبیعی از جمله: سیل، رعد و برق ،زلزله و آتشسوزی جنگل ها بوده است بویژه زلزله که از پیامدهای آن ویرانی ساختمان ها و به تبع آن آتشسوزی است بنابرین عقل حکم می کند که در محیط های زندگی و کار مجهز به حداقلی ترین وسیله اطفا آتش باشیم از جمله جعبه آتشنشانی. جعبه ای که حاوی کپسول اکسیژن برای خاموش کردن آتشسوزی در فضاهای ساختمانی است.

جعبه آتشنشانی
جعبه آتشنشانی

برای نگهداری تجهیزات اولیه اطفاء حریق از یک محفظه جعبه ای استفاده می شود که در انواع رنگ ها و مدل های مختلف است که به آن جعبه آتشنشانی    ( FIRE BOX ) می گویند که در کنار درب های ورودی  و خروجی ساختمان نصب می شوند. جعبه آتشنشانی معمولا در منازل، آپارتمان ها، ادارات، کارخانه جات، انبارهای تولیدی و … به کار می رود که ابتدایی ترین وسیله برای اطفاء حریق است، محتویات جعبه های آتش نشانی اغلب شلنگ، نازل، قرقره، شیر و کوپلینگ، کپسول آتش نشانی است. نظر به اینکه خاموش کردن آتش در لحظات اولیه بسیار مهم است بنابرین در دسترس بودن این جعبه می تواند علاوه بر ایجاد زمان بیشتر جهت خروج ساکنین از بروز حوادث بزرگتر و بازگشت شعله های آتش جلوگیری کند.

از انواع جعبه کپسول آتش نشانی می توان به جعبه حائل دار کپسول آتش نشانی، جعبه کپسول آتش نشانی معمولی، اشاره کرد. جعبه های کپسول آتش نشانی عموما به رنگ قرمز، خاکستری و نقره ای (استیل) تولید می شوند و در مناطقی قرار می گیرد که به راحتی در دسترس عموم باشد. جعبه‌های آتش‌نشانی خروجی‌های متفاوتی دارند. بسته به نوع مواد قابل اشتعال در ساختمان یا میزان خروجی آب در هر دقیقه، نوع خروجی بر اساس نرخ و قابلیت اشتعال مواد موجود مشخص می‌شود (معمولاً ۱ / ۲ یا ۱ / ۲ اندازه خروجی) و به‌اندازه ۱ / ۲ اینچ.

نمونه ای از جعبه فایرباکس
نمونه ای از جعبه فایرباکس

انواع جعبه آتش نشانی

جعبه های آتشنشانی در انواع مختلفی طراحی شده اند از جمله:

– جعبه ی روکار

– توکار دوقلو با دو درب شیشه نما

– محوطه ای

– جا کپسولی

– کلکتور

– تمام استیل

– کمک های اولیه

– درب و فریم استیل توکار

مشخصات فنی ( Fire Box )  جعبه آتشنشانی استاندارد

اصول فنی مهمی برای جعبه های آتشنشانی وجود دارد:

– یکی از عوال صدمه دیدن فایرباکس اتش نشانی رطوبت است بنابرین رنگ آمیزی و نحوه اتصال قطعات به هم و همچنین سیستم سیرکوله هوای جعبه اتش نشانی از مسائل اساسی است که باعث می شود تا در طراحی قطعات، تمامی سطوح قطعات فلزی با جوش و یا نقطه جوش بهم  وصل نشوند و از پیچ و مهره های گالــوانیزه شده استفاده شود.

– شبکه های هوا و فیلترهای فلزی و نمدی باید ضمن ایجاد سیرکوله هوا از نفوذ هوای شرجی ، گرد و غبار، دود و حشرات بداخل باکس های آتش نشانی جلوگیری کنند.

–  دارای قفل و لولای استاندارد باشد تا از مستهلک شدن زودرس جعبه آتشنشانی جلوگیری مینماید.

– تمام قطعات پس از چربی گیری و شستشو فسفاته کاری باید با ۵۰ میکرون رنگ پودری الکترواستاتیک دو جزئی اپوکسی، پلی استر پوشش داده شوند.

کاربرد های جعبه آتشنشانی هنگام آتشسوزی

  • تامین آب مورد نیاز تیم عملیات آتشنشانی، چرا که سیستم جعبه های آتش نشانی می تواند تر، خشک و یا ترکیبی از این دو باشد و به ماموران آتش نشانی کمک کند که راحتتر اتش سوزی را خاموش کنند.
  • ایجاد زمان مناسب جهت فرار افراد گرفتار در حادثه آتش سوزی
  • جلوگیری از برگشت شعله
  • بالا بردن سرعت عملیات خاموش کردن آتش سوزی
  • پاکسازی فضای محیط از دود و حرارت حریق
  • قدرت بالا برای خاموش کردن آتش سوزی های متوسط و کوچک

 انواع سیستم های جعبه آتش‌نشانی

سیستم های جعبه آتشنشانی ۲ نوع هستند:

۱ – سیستم خشک: سیستم خشک به لوله آب شهری وصل نمی شود بلکه ورودی آن در ورودی ساختمان یا کف نصب‌شده است. آب توسط تانکرها و پمپ‌های حریق وارد لوله‌ها می‌شود و ورودی این سیستم در یک محفظه خارج از خانه یا ساختمان کارگاه اسکان داده می‌شود.

۲. سیستم مرطوب: سیستم مرطوب درانتهای پایینی ساختمان نصب می‌شود یعنی تا طبقه بالای ساختمان (سقف کشیده شده) است. این نوع سیستم به لوله آب شهری متصل می‌شود و در هر حالت همیشه در لوله‌ها, آب وجود دارد. و از داخل آن آب بیرون می‌آید.

نصب استاندارد جعبه آتش‌نشانی

جعبه آتش نشانی باید به شکلی نصب شود که کف آن ۱۳۰ سانتی متر با کف ساختمان فاصله داشته باشد و اینکه اگر فقط می خواهید قرقره را نصب کنید حتماً باید همین فاصله را رعایت کنید. در یک ساختمان باید فاصله فایر باکس از یکدیگر ۳۰ متر بیشتر باشد. هر جعبه آتشنشانی می تواند تا فاصله یک شعاع ۲۰متری خود را پوشش دهد. بهتر است در پستوها و پشت دیوارها یا شکاف هایی که در دیوار وجود دارد نصب نشود.

نصب جعبه آتشنشانی
نصب جعبه آتشنشانی

  1. باید در مکان‌های مشخص و قابل‌دسترس در هر طبقه نصب شود و سطح آن باید تمام اتاق‌ها را در کف اتاق بپوشاند.
  2. باید در خروجی‌های اضطراری نصب شود.
  3. برای جلوگیری از حرکت باید در داخل شیار نصب شود.
  4. ارتفاع برآمدگی رو به بالا, به ترتیب بیش‌ترین و کم‌ترین ارتفاع را دارد.
  5. فشار آب داخل محفظه باید حداقل سه برابر باشد و جهت و آب خروجی باید در هر دقیقه ۱۰۰۰ لیتر باشد.

 

5 1 رای
امتیازدهی

7 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

ایجاد پیش فاکتور توسط کارشناس ( در کمتر از 3 ساعت )

تصویر تامین کننده لوله و اتصالات آب، فاضلاب، گاز، آتش نشانی و موتورخانه
جستجو در ساختمان من